W sobotę, dnia 23 maja 2015 r. w wejherowskim Parku Miejskim im. A. Majkowskiego wystartowała akcja „Wejherowo Biega ”. Wydarzenie to było organizowane w ramach ogólnopolskiej akcji „Polska Biega”.
Dla uczestników przygotowano trzy trasy. W biegu uczestniczyli dzieci do lat 7 (400 m ), młodzież i dorośli (2000 m i 4000 m). Na tych dwóch dystansach nie zabrakło reprezentantów samochodówki, a także byłych naszych absolwentów. Dla każdego uczestnika wzorem ubiegłorocznego biegu przygotowano koszulkę, natomiast po ukończeniu dystansu na mecie na każdego czekał pamiątkowy medal okolicznościowy.
Nie podajemy wyników, ponieważ bieg ten nie jest biegiem, w którym się rywalizuje, ważne jest jedyne jego ukończenie. Po zakończeniu biegu wśród uczestników zostały rozlosowane nagrody rzeczowe. Jak podali organizatorzy, do biegów zapisało się w tym roku prawie 1500 osób (dwa razy więcej niż w zeszłym). Zapraszamy na kolejny bieg!