Dnia 26 maja br. na stadionie lekkoatletycznym w Pucku trzynastoosobowa reprezentacja „Samochodówki” wzięła udział w Mistrzostwach Województwa Pomorskiego w Lekkoatletyce.
W zawodach wystartowali uczniowie z ponad trzydziestu szkół ponadgimnazjalnych naszego województwa. Były to najbardziej udane dla naszej szkoły zawody lekkoatletyczne od wielu lat. Nasze dziewczyny i chłopcy wywalczyli indywidualnie aż 5 medali. Ponadto w punktacji zespołowej uczniowie wywalczyli trzecią pozycję. Tak dobry występ „Samochodówki” spowodował, że w klasyfikacji sportowej szkół ponadgimnazjalnych w roku szkolnym 2014/15 awansowaliśmy na drugie miejsce (na 91 szkół Województwa Pomorskiego).

dokument1 (36 kB)

Zawody lekkoatletyczne były na bardzo wysokim poziomie. Przykładem jest zdobycie minimum na Mistrzostwa Świata w skoku wzwyż (2m 05cm) przez jednego z zawodników.
Poniżej najlepsze wyniki naszych reprezentantów:

Dyscyplina Imię i Nazwisko Miejsce
Wynik