Mistrzostwa naszego województwa w lekkoatletyce rozegrane na puckim stadionie i zakończone naszym ogromnym sukcesem były ostatnia imprezą szkolnego sezonu sportowego 2014/2015. Sezonu dla nas niezwykle udanego bo obok medali naszych lekkoatletów w województwie święciliśmy triumfy w biegach przełajowych, biegach na orientację, w piłce ręcznej chłopców i dziewczyn, tenisie stołowym, w powiecie niepokonane były nasze piłkarki nożne oraz siatkarze.
Wszystkie te osiągnięcia pozwoliły nam (naszej szkole) zająć 2 miejsce w punktacji sportowej szkół województwa pomorskiego! Jest to największy sukces sportowy od wielu lat! Chciałbym pogratulować sukcesu wszystkim zawodnikom naszej szkoły, którzy bawili się z nami w sport, trenując i startując w zawodach sportowych oraz podziękować nauczycielom wychowania fizycznego za przygotowanie ich do zawodów. Oddzielne podziękowania składam wychowawcom klas oraz wszystkim nauczycielom za zrozumienie i wyrozumiałość.
Cezary Lewandowski

dokument1 (36 kB) Źródło: http://www.wszs.pomorze.pl; zakładka klasyfikacja szkół.

2014_10_17 (129 kB)
2014_10_22 (131 kB)