W dniu wczorajszym barwną i głośną paradą otworzyliśmy kolejne święto naszego miasta, czyli Dzień Jakuba Wejhera. W dzisiejszy wieczór w czasie głównych uroczystości było o nas znowu głośno! Najważniejsze wyróżnienie w naszym mieście, czyli statuetkę Jakuba Wejhera, za swoje osiągnięcia oraz pracę otrzymał p. Hubert Skrzypczak - mistrz (Rzym 1967) i wicemistrz Europy (Berlin 1965) w boksie w wadze papierowej oraz jedyny medalista olimpijski z naszego miasta (Meksyk 1968). Nagrodę Prezydenta Miasta otrzymali również: p. Stefan Machaliński, wieloletni opiekun wejherowskiego koła TKKF „Kaszuby”, trener WKS Gryf Wejherowo oraz Błękitnych Wejherowo, wychowawca wielu pokoleń wejherowskich piłkarzy (wśród naszych nauczycieli też oni są) oraz p. Maciej Syska, współtwórca sukcesów sportowych naszej szkoły, współzałożyciel i trener wejherowskiego uczniowskiego klubu judo, propagator tego sportu w naszym mieście.
Co łączy tych Panów, oprócz zamiłowania do sportu? Samochodówka!

hubert (116 kB)             hubert (116 kB)                 hubert (116 kB)
Pan Hubert Skrzypczak
jest absolwentem
naszej szkoły
z roku 1962
Pan Stefan Machaliński jest
absolwentem naszej szkoły
z roku 1981 oraz
naszym pracownikiem
Pan Maciej Syska, jak każdy
wie, od 17 lat jest u nas
nauczycielem
wychowania fizycznego

Gratulujemy i życzymy dużo zdrowia panu Hubertowi, wychowania reprezentanta Polski w piłce nożnej panu Stefanowi oraz medalu olimpijskiego w judo podopiecznemu (-ej) pana Macieja (nieoficjalnie zdradzimy, że rośnie kandydatka).
Jeszcze raz gratulujemy wyróżnienia!

inne_33 (159 kB) inne_33 (159 kB) inne_33 (159 kB)