Dnia 30 maja 2015 r. wielu biegaczy i zarazem trzech uczniów naszej szkoły brało udział w biegu "Kaszubska Piętnastka" na dystansie 15 kilometrów. Był to już IV Bieg Kaszubski w Luzinie. Atmosfera na biegu była bardzo wspaniała, wokół trasy ustawiło się wielu kibiców i "fotoreporterów". Trasa była crossowa i dla niektórych wymagająca, częściowo po lesie, częściowo ulicami Luzina - na 7 kilometrze zaczął się bardzo długi podbieg. Nie zniechęciło to amatorów biegania - podczas biegu można było podziwiać wspaniałe krajobrazy Luzina.
Bieg ukończyło prawie ok. 300 osób w tym Ewelina Semak, Michał Mielewczyk (oboje 1e LO) i Marcin Kołodziejski (2a ZSZ) - uczniowie naszej szkoły. Marcin potrzebował na przebiegniecie tego dystansu 59 min. 24 sec,. zajmując ogólnie 12 pozycje, a w kategorii 16-19 lat był pierwszy. Michał dobiegł na 136 miejscu z czasem 1.15.26, zajmując przy tym czwarte miejsce w kategorii 16-19 lat, zaś Ewelina przybiegła na miejscu 213 z czasem 1.23.41, zajmując trzecie miejsce w kategorii kobiet 16-19 lat.
Gratulujemy wspaniałych rezultatów i zachęcamy innych do biegania.
Marcin Kołodziejski

pietnastka_02 (65 kB) pietnastka_02 (65 kB) pietnastka_02 (65 kB) pietnastka_02 (65 kB) pietnastka_02 (65 kB)