Dnia 1 czerwca 2015 r. odbyła się wycieczka do Fundacji "Słoneczne Wzgórze", która znajduje się w Stężycy, niedaleko Kartuz. Wycieczka miała nam pokazać, jak wygląda pomoc niepełnosprawnym osobom i jak bardzo lubią one pomagać innym. Zorganizowano dla nas zajęcia praktyczne. Każdy mógł pokazać swoją artystyczną duszę, robiąc piękne, różnorodne podkładki pod napoje oraz tworząc koszyki z wikliny papierowej.
Następnie odbył się konkurs strzelania z łuku, a najlepsi otrzymali własnoręcznie zrobione ozdoby. Zaproszono nas na poczęstunek, gdzie zjedliśmy przepyszne kiełbaski z ogniska, wyśmienitą wiosenną sałatkę i polski bigos. Na deser każdy, kto chciał, mógł skosztować drożdżówki. Dla każdego było coś dobrego.
Karolina Pardo