Dnia 7 czerwca 2015 r. w Luzinie odbył się już po raz szósty Bieg i Marsz Charytatywny "Skrzydło Anioła". Jednym z celów biegu było zebranie funduszy na rehabilitacje dzieci ze Stowarzyszenia Świetlicy Integracyjnej "Skrzydło Anioła" w Luznie. Była to również okazja do integracji biegaczy pełno i niepełnosprawnych. Dystans biegu to 5000 m, a marszu 3 km.
Najlepiej w biegu spisał się Marcin Kołodziejski z 2a ZSZ, zajmując trzecią pozycję w klasyfikacji Open Mężczyzn. Poza Marcinem w dobrym humorze bieg ukończyli: Ewelina Semak, Michał Mielewczyk (oboje 1e LO), Kamila Bużan, Magdalena Drawc,(1h LO), Paulina Ciska (3p LO) oraz Ewa Selke i Maria Maj-Roksz. W marszu charytatywnym mieliśmy jedną zawodniczkę Aleksandrę Gosz (1h LO). Poza biegaczami w komitecie organizacyjnym spotkaliśmy zeszłorocznych absolwentów klasy 3e oraz Monikę Rolbieckę. Na trasie biegu porządku pilnowali strażacy z OSP, w których również rozpoznaliśmy naszych uczniów.
Gratulujemy zawodnikom i organizatorom. Za tydzień widzimy się w Szemudzie na kolejnym biegu z cyklu Kaszuby Biegają!