Mistrzostwami powiatu w piłce nożnej 11-osobowej chłopców zakończyliśmy rywalizację sportową szkół ponadgimnazjalnych województwa pomorskiego w roku szkolnym 2014/2015 organizowaną przez Szkolny Związek Sportowy w Gdańsku. Wśród 235 szkół ponadgimnazjalnych naszego województwa, walcząc w czternastu konkurencjach sportowych, zajęliśmy II miejsce, ustępując tylko ZSO II Kwidzyn. Zwycięska szkoła zdobyła 219 punktów, my 176, o trzy punkty wyprzedzając II LO ze Starogardu Gdańskiego. Uroczyste podsumowanie rozgrywek i wręczenie nagród nastąpi tradycyjnie w nowym roku szkolnym w Kwidzynie.

WOJEWÓDZTWO
Lp. Szkoła BI SztB HPN PRD PRC SD SC KD KC TSD TSC ILA BNO SztB SUMA
ZSO 2 Kwidzyn
21 22 31 31 14 23 27 18 10 22 219
ZSP 4 Wejherowo
18 24 25 27 14 16 27 25 176
II LO Starogard Gdański
23 25 14 29 29 24 11 18 173
ZS Chojnice
II LO Lębork
22 18 14 27 24 14 1 24 144
LEGENDA: BI - biegi indywidualne; SztB - biegi sztafetowe dziewcząt; HPN - halowa piłka nożna; PRD - piłka ręczna dziewcząt; PRC - piłka ręczna chłopców; SD - siatkówka dziewcząt; SC - siatkówka chłopców; KD - koszykówka dziewcząt; KC - koszykówka chłopców; TSD - tenis stołowy dziewcząt; TSC - tenis stołowy chłopców; ILA - indywd. LA; BNO - biegi na orientację; SztB - biegi sztafetowe chłopców.

Odrębną klasyfikację sportową szkół, tylko z powiatu wejherowskiego prowadzi Powiatowy Zespół Placówek Oświatowo – Wychowawczych w Wejherowie. Po raz pierwszy od 2006 roku (wprowadzono wtedy wspólną klasyfikację chłopców i dziewczyn) udało się nam zdobyć pierwsze miejsce, wyprzedzając ZSP 1 Rumia oraz ZSP nr 2 Wejherowo. Nagrodą główną za zwycięstwo w rywalizacji na szczeblu powiatowym jest sprzęt sportowy o znacznej wartości!

POWIAT
Lp. Szkoła Punkty dziewcząt Punkty chłopców Razem
ZSP 4 Wejherowo
531 589 1120