W czerwcu, już po raz XIX uczniowie, absolwenci, przyjaciele i członkowie Stowarzyszenia Wejhera wzięli udział w Wielkim Przejeździe Rowerowym. Tym razem zakończenie tej pięknej imprezy rowerowej odbyło się przy stadninie koni w Gdyni Kolibkach. Dwa barwne wielotysięczne peletony - jeden z Wejherowa drugi z Tczewa (do obu peletonów na własną rękę dołączają grupy rowerowe i rowerzyści z miast takich jak Słupsk, Elbląg, Malbork, Lębork, Starogard Gdański, Kościerzyna) spotkały się na ulicy Niepodległości na odcinku od skrzyżowania z ul. Haffnera do granicy Sopotu i Gdyni, by już jako jeden wielki peleton, zakończyć wspólnie udział w tej promującej turystykę rowerową imprezie.
O godzinie 17.15 w Gdyni Kolibkach na wielkiej scenie odbyło się przywitanie uczestników przejazdu przez organizatorów. Odbyłu się konkursy, loterie a następnie koncert muzyczno-rowerowy "Rowerowa Metropolia jest Okey".
Zapraszamy za rok na jubileuszowy XX przejazd