Tysiące biegaczy i Gdynia nocą. Kolejna edycja Nocnego Biegu Świętojańskiego z PKO Bankiem Polskim na dystansie 10 km udowodniła, że bieganie to wspaniały sposób spędzania czasu aktywnie – bez względu na porę.
Czerwcowy bieg z cyklu PKO Grand Prix Gdyni należy do najpopularniejszych. Jest to bowiem jedna z niewielu tego typu imprez, która odbywa się w środku nocy. Nic zatem dziwnego, że na linii startu Nocnego Biegu Świętojańskiego z PKO Bankiem Polskim stawiło się prawie 6500 osób. Nie zabrakło również reprezentantów Samochodówki, którzy mimo nocnej pory stawili się na starcie. Bardzo dobrze pobiegł Marcin Kołodziejski, który przybiegł na metę z nowym rekordem życiowym i zajął drugie miejsce w swojej kategorii wiekowej. Ostatni bieg z tego cyklu odbędzie się 11 listopada (Bieg Niepodległości), gdzie biegacze ubrani w białe i czerwone koszulki utworzą flagę Polski. Po ostatnim biegu odbędzie się również losowanie samochodu Hondy Civic wśród wszystkich uczestników, którzy ukończyli co najmniej trzy biegu z cyklu Grand Prix Gdyni.
foto: Amadeusz Brzeziński

Poniżej wyniki naszych reprezentantów:
Imię i Nazwisko Czas Miejsce w kat. open
Miejsce w kat. wiekowej
Marcin Kołodziejski
37 min 26 s
85 2
Jakub Baranowski
49 min 13 s
1945 66
Katarzyna Grubba
59 min 15 s