W czwartek po południu w siedzibie firmy Auto-Mobil, przy ulicy Gdańskiej 17 odbyło się podsumowanie szkolenia zawodowego w roku szkolnym 2014/2015. Na uroczystość, którą prowadził opiekun praktyk z ramienia zakładu, p. Ryszard Tafil, przybyli uczniowie odbywający praktyki w tym zakładzie, ich rodzice, kierownicy szkolenia praktycznego z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 z Wejherowa oraz Zespołu Szkół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. Hipolita Roszczynialskiego z Rumi. Na zakończeniu był również obecny członek Zarządu firmy p. Wojciech Bilewski.
Uczniowie z najwyższą średnią uzyskaną w tym roku szkolnym czterech uczniów naszej szkoły otrzymało nagrody i upominki od firmy. Byli to: Michał Lidzbarski, Krystian Halman, Adrian Busłowicz i Kajetan Słowiński (nagrodę odebrał tata). Nagrody wręczał pan Wojciech Bilewski.
Wszystkich obecnych p. Ryszard Tafil poinformował również, że trzech uczniów (z naszej szkoły!!!), odbywający zajęcia praktyczne w tej firmie otrzymało propozycję zatrudnienia na umowę o pracę w firmie Fiat Auto-Mobil. Są to: Michał Lidzbarski, Krystian Halman i Dawid Myszkowski. Gratulujemy i życzymy dobrej i wysoko opłacanej pracy.
Należy również podkreślić, że dwóch uczniów naszej szkoły Maciej Hennig i Kamil Rathenow drugi rok z rzędu mają 100% frekwencję na zajęciach praktycznych.

Dobre praktyki Dobre praktyki Dobre praktyki Dobre praktyki Dobre praktyki Dobre praktyki Dobre praktyki Dobre praktyki