Ostatni piątek czerwca, to dzień zawsze wyczekiwany przez wszystkich uczniów. Pierwszy raz uroczystość zakończenia roku szkolnego połączona była z zakończeniem przez 43 uczniów trzyletniego cyklu szkolenia w Zasadniczej Szkole Zawodowej nr 2 (absolwenci szkoły zasadniczej do tej pory kończyli rok szkolny dwa tygodnie szybciej). I od tego punktu rozpoczęła p. dyrektor Anna Wilk, wręczając najlepszym absolwentom klas zawodowych nagrody i świadectwa ukończenia szkoły.
Miło nam poinformować, że nagrodę w postaci wysokiej klasy zestawu narzędzi od Stowarzyszenia Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Samochdoowych i Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie, za najwyższą średnią ocen w ciągu trzech lat nauki, otrzymał Michał Lidzbarski, uczeń klasy IIIa (miło nam również poinformować, że Michał, a także dwóch innych absolwentów naszej szkoły, za bardzo dobre wyniki w nauce, a ponadto umiejętności zawodowe dostało propozycję pozostania, już jako pracownik, w zakładzie w którym odbywali zajęcia praktyczne; więcej na ten temat na stronie: Nagrody dla uczniów odbywających zajęcia praktyczne
Następnie Wiceprezes Stowarzyszenia p. Ewa Sowińska wspólnie z p. Anną Wilk wręczyła nagrody pozostałym najlepszym uczniom szkoły. I tak (zgodnie z regulaminem nagradzania przyjętym przez Zarząd) Stowarzyszenie Wejhera uhonorowało:
1. Ewelinę Semak - uczennicę klasy Ie V Liceum Ogólnokształcącego za uzyskanie najwyższej średniej ocen w roku szkolnym 2014/2015 w klasach licealnych nagrodą w postaci tabletu i książki.
2. Klaudię Gdańską - uczennicę klasy IIb FT Technikum nr 3 za uzyskanie najwyższej średniej ocen w roku szkolnym 2014/2015 w klasach fototechnika nagrodą w postaci kamery sportowej i książki.
3. Krystiana Rożniakowskiego - ucznia klasy IIIa T Technikum nr 3 za uzyskanie najwyższej średniej ocen w roku szkolnym 2014/2015 w klasach technikalnych nagrodą w postaci kursu spawania.
Ponadto za godnie reprezentowanie szkoły w zawodach i konkursach wojewódzkich i ogólnopolskich 33 uczniów otrzymało od Stowarzyszenia Wejhera okoliczne statuetki i książki. Lista nagrodzonych uczniów w zakładce INFORMACJE.

Gratulujemy wszystkim nagrodzonym i życzymy miłych i pogodnych wakacji