W dniu 27 stycznia 2016 r w ZSP nr 2 w Rumi, odbył się Halowy Turniej Piłki Nożnej Dziewczyn. W turnieju wzięło udział osiem zespołów. Zespoły te zostały podzielone na dwie grupy. W pierwszej grupie znalazły się zespoły: ZSP nr 4 Wejherowo, ZSP nr 2 Wejherowo, ZSP nr 1 Wejherowo i II LO Wejherowo, zaś w drugie: ZSP nr 3 Wejherowo,ZSP Reda, ZSP nr 2 Rumia i ZSP nr 1 Rumia.
Nasza drużyna rozpoczęła od zwycięstwa nad zespołem II LO Wejherowo wynikiem 1:0. To zapowiadało dobry początek. W drugim spotkaniu nasze dziewczyny wygrały 2:0 z ZSP nr 1 Wejherowo. Po dwóch wygranych meczach, nasze dziewczyny spotkały się z ZSP nr 2 Wejherowo i również wygrały to spotkanie 2:1.
:
1:1 2:0 x 0:0 5 3:1 II
ZSP Reda
0:0 1:0 0:0 x 5 1:0 III

Po meczach fazy grupowej przyszedł czas na półfinały. W pierwszym półfinale zagrały nasze dziewczyny z ZSP nr 3 Wejherowo, po bardzo emocjonującym meczu w którym mieliśmy kilka bardzo dogodnych sytuacji do zdobycia bramki, niestety ulegliśmy drużynie "Budowlanych" 2:1. W drugim półfinale zmierzyły się zespoły ZSP nr 1 Rumia i ZSP nr 2 Wejherowo. W meczu tym wygrał zespół z Rumi 1:0.
W finale pocieszenia zagraliśmy z "Elektrykiem", który również - jak w fazie grupowej - wygraliśmy 2-0, co dało nam trzecie miejsce. W finale zespół z Rumi wygrał 1:0 z ZSP nr 3 Wejherowo.
Naszą szkołę reprezentowały: Luiza Kass, Dominika Żak, Kornelia Formella, Kornelia Szymańska, Klaudia Szymańska, Katarzyna Grubba, Wiktoria Książek, Klaudia Dominik, Paulina Brzeska, Kinga Styn. Chciałbym bardzo podziękować dziewczynom za ogromne zaangażowanie i determinacje w dążeniu do zwycięstwa.