Na sto dni przed maturą uczniowie klas trzecich liceum ogólnokształcącego oraz klas czwartych technikum wraz z rodzicami zorganizowali uroczysty bal studniówkowy w hotelu Faltom w Rumi, zapraszając na niego dyrekcję szkoły oraz grono pedagogiczne. Maturzyści przywitali swoich gości nie tylko miłym słowem,lecz także przepięknymi kwiatami. Dyrektor Szkoły - Anna Wilk - w swojej przemowie zawarła krótką lekcję historii, zwracając szczególną uwagę na dzieje egzaminu dojrzałości oraz balu maturalnego.

studniowka_002 (86 kB) studniowka_002 (86 kB)

Tradycyjnymi słowami "poloneza czas zacząć" oficjalnie otwarto Studniówkę 2016. Grono pedagogiczne wcześniej obdarowane kwiatami i szczerymi podziękowaniami było świadkiem metamorfozy wychowanków. Panie w zdobnych sukniach i nietuzinkowych makijażach oraz panowie w eleganckich garniturach - tym piękniej zaprezentowali taniec narodowy – Polonez. Specjalnie przygotowane i ćwiczone przez długie tygodnie układy zachwyciły wszystkich mnogością wybranych figur oraz gracją tańczących par. Wykonano także pamiątkowe zdjęcia poszczególnych zespołów klasowych wraz z wychowawcami.

studniowka_002 (86 kB) studniowka_002 (86 kB)

Następnie uczniowie i grono pedagogiczne zasiedli do pięknie zastawionych stołów. Nadeszła chwila na kolację i inne przepyszne dania, które dały energię na całą noc tańców i szalonej zabawy. Na parkiecie pojawiły się wszystkie pary oraz nauczyciele. Sala mieniła się od kolorów pięknych sukienek i eleganckich garniturów maturzystów. Kamerzyści i fotografowie uwiecznili dla wielu osób niezapomnianą i jedyną w swoim rodzaju taką noc. Nasi maturzyści wytrwale bawili się do białego rana. Wszystkim tegorocznym maturzystom życzymy owocnych przygotowań na "ostatniej prostej" oraz jak najwyższych wyników na egzaminie maturalnym.

klasa_IIIe
Klasa IIIe LO