W dniu dzisiejszym, po półtorarocznych intensywnych przygotowaniach, 22 uczniów klasy 2e LO przystąpiło do egzaminu z języka niemieckiego Goethe-Zertifikat B1. Wszyscy trzymamy kciuki za wysokie wyniki naszych koleżanek i kolegów, gdyż by otrzymać ten uznawany na całym świecie certyfikat potwierdzający znajomość języka niemieckiego na poziomie B1 w każdej z czterech części (słuchanie ze zrozumieniem, czytanie ze zrozumieniem, wypowiedź pisemna, wypowiedź ustana) uczniowie muszą zdobyć przynajmniej 60% możliwych do zdobycia punktów. Wspomniany egzamin zamyka jeden z etapów nauki w klasie euro i jednocześnie otwiera przygotowania do egzaminu maturalnego na poziomie rozszerzonym oraz do Goethe Zertifikat C1.

Goethe-Zertifikat B1 Goethe-Zertifikat B1 Goethe-Zertifikat B1 Goethe-Zertifikat B1 Goethe-Zertifikat B1 Goethe-Zertifikat B1 Goethe-Zertifikat B1 Goethe-Zertifikat B1 Goethe-Zertifikat B1