Obchody 90-tych urodzin miasta Gdyni były dla niektórych z nas kolejną okazją, by aktywnie spędzić czas. Podobny pomysł miało przeszło 4920 biegaczy, bo tylu stanęło dziś łącznie na starcie w biegach młodzieżowych oraz w biegu głównym na dystansie 10km. Każdy, kto przekroczył linię mety dostał pamiątkowy medal a tym samym rozpoczął zbieranie elementów kolejnej medalowej układanki. Dzisiejszy Urodzinowy Bieg był bowiem pierwszym z czterech biegów w ramach PKO Grand Prix Gdyni.
Mieliśmy swoich reprezentantów zarówno w Biegu Młodzieżowym (1,8km), jak i w Biegu Głównym. Pochwalić się mogą następującymi wynikami:
:
nauczyciel 00:37:51 3
Tomasz Nikrant
nauczyciel 00:42:04 169

Debiutującej Oktawii (1b LO) gratulujemy bardzo dobrego wyniku, pozostałym – świetnego startu i… kolejnych życiowych rekordów. Powodzenia życzymy tym, którzy już jutro zmierzą się z dystansem 5km w ramach cyklu City Trail.