Przypominamy, że w dniu 8 grudnia 2015 r. odbyła się świąteczna akcja charytatywna, niosąca za sobą dobro, wrażliwość, szlachetność oraz życzliwość dla najbardziej potrzebujących. Tym razem Mikołaje z klasy IIp LO Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie wybrały się w cudowną podróż na oddział wejherowskiej pediatrii. Celem tej wyprawy było przekazanie mikołajowych upominków w postaci: gier planszowych, klocków, puzzli, zabawek interaktywnych oraz wszelkiego rodzaju materiałów biurowych, typu: bloki rysunkowe, kolorowe brystole, kolorowanki, kredki, farby, pisaki i inne. Młodzież tym wspaniałym gestem znacznie doposażyła tamtejszą, nieco skromną, świetlicę.
Za okazane serce przez naszych uczniów otrzymaliśmy podziękowanie podpisane przez Ordynatora Oddziału Pediatrii Szpitala Specjalistycznego im. F.Ceynowy p. Wandę Czerską-Hladny wraz z pięknym obrazkiem narysowanym przez ucznia szkoły przyszpitalnej. Jeszcze raz dziękujemy "Mikołajom" z IIp LO, którzy swoim pomysłem i realizacją umilają pobyt dzieciaków w szpitalu.
JESZCZE RAZ DUŻE PODZIĘKOWANIA
16_02_18_podziekowanie_04 (634 kB)