W poranny czwartek, trzeciego marca 2016 roku, wędrując z klasą II FT w stronę Skweru Kościuszki, poprzez zamglone ulice Gdyni, odwiedziliśmy wystawę w Centrum Informacji Miejskiej, przyglądając się czterdziestu najlepszym zdjęciom wylansowanym na Facebooku, przedstawiającym pejzaże tego urokliwego, portowego miasta. Młodzież przyglądała się z zainteresowaniem technikom, w jakich wykonano zdjęcia oraz wywnioskowała, co podoba się internetowej publiczności. Następnie przeszliśmy do głównego etapu fotograficznej eskapady, a mianowicie zdjęć „fashion street” na tle nowoczesnych przeszklonych budynków oraz pejzażu miejskiego.
Dodatkową atrakcją stał się wjazd wagonikiem na Kamienną Górę – najmniejszą dzielnicę Gdyni, z której można fotografować panoramę Zatoki Gdyńskiej. Trochę pogoda nie sprzyjała takim ujęciom, ale może uda się kiedyś wrócić w ten urokliwy zakątek pięknego, słonecznego dnia.