Powiatowa Licealiada w Drużynowym Tenisie Stołowym Dziewcząt od kilku już lat rozgrywana jest na hali sportowej przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie. W tym roku zawody odbyły się 3 marca. Do zawodów zgłosiło się siedem zespołów. Mecze rozgrywane były do dwóch wygranych setów i trzech wygranych pojedynków. Dwa mecze singlowe, mecz deblowy i dalej przy wyniku innym niż 3:0 kolejno czwarty, a czasami piąty mecz singlowy.
Naszą szkołę reprezentowały Luiza Kass, Justyna Chojnacka i Karolina Ehrlich. Luiza robiła co mogła, wygrywając większość swoich pojedynków. Justynie i Karolinie zabrakło jednak trochę ogrania i szczęścia. Ostatecznie nie udało nam się wyjść z grupy.
Jedna z dziewcząt obiecała, że wznowi przerwane w gimnazjum treningi i wróci do formy. Także w przyszłym roku wracamy na podium.
Gratulujemy i liczymy na te treningi.