W dniu 4. marca w naszej szkole odbył się finał II Powiatowego Konkursu Języka Angielskiego „Lionheart”, oparty na formule popularnego teleturnieju „1 z 10”. Przygotowaniem konkursu zajęli się uczniowie grupy językowej 2A1 wraz z opiekunami.
W rywalizacji udział wzięło dziewięciu najbieglejszych w języku angielskim uczniów naszego powiatu z ośmiu różnych szkół. Nad prawidłowym przebiegiem konkursu czuwała trzyosobowa komisja: p. dyrektor Celina Tańska, p. Michał Obrocki oraz uczennica klasy 3e LO - Magdalena Ćwikła.
Po przywitaniu uczestników przez p. dyrektor Annę Wilk rozpoczęły się zmagania uczestników z zadaniami z języka angielskiego. Konkurs poprowadziła Julia Czekańska z klasy 2p LO. Wysoki poziom finalistów zaskoczył wszystkich. Uczniowie bez problemu odpowiadali na trudne niekiedy pytania z zakresu gramatyki, słownictwa, kultury oraz znanych miejsc w krajach anglojęzycznych.
Pierwsze miejsce zajął Jan Ossowski z Gimnazjum w Luzinie, drugie Jakub Kloka z Gimnazjum nr 1 w Redzie natomiast trzecie Daria Pranga z Gimnazjum nr 3 w Wejherowie.
Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy! Ogromne podziękowania należą się Michałowi Gruździs z klasy 4b T za przygotowanie prezentacji multimedialnej oraz grupie 2A1 za czuwanie nad przebiegiem konkursu.