4 marca w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie odbyła się Powiatowa Licealiada w Drużynowym Tenisie Stołowym Chłopców. Naszą szkołę reprezentował sprawdzony skład z ubiegłego roku: Robert Bianga, Łukasz Kreft i Wojciech Łączyński. Mecze rozgrywane były na ośmiu stołach w dwóch grupach po cztery zespoły w każdym.
Po korzystnym dla nas losowaniu trafiliśmy do grupy z ZSO w Wejherowie, ZSP nr 3 w Wejherowie i ZSP nr 1 w Redzie. Wszystkie mecze grupowe przeszliśmy jak burza, wygrywając po 3:0. Dało nam to pierwsze miejsce w grupie i możliwość grania w półfinale z drugim zespołem drugiej grupy. Mecz półfinałowy już taki łatwy nie był. Zawodnicy z Bukowej walczyli dzielnie ulegając ostatecznie 1:3.
Do rozegrania został nam finał z niepokonanym od dwóch lat zespołem Elektryka. I w tym roku zespół ten okazał się najlepszy. Przegraliśmy 2:3. Niby blisko, a jednak daleko. Ligowy zawodnik Jakub Struk, uczący się w ZSP nr 2 w Wejherowie o klasę przewyższał wszystkich zawodników turnieju. Cała trójka naszych reprezentantów zagrała dzisiaj naprawdę dobre zawody.
Po kilku godzinach godzinach wyczerpującej gry, wymagającej dobrego refleksu i wysokich umiejętności, nasza szkoła zajęła 2 miejsce. Gratulacje dla zawodników i podziękowania dla fotoreporterów za foty i za to, że napisały klika słów o dzisiejszych sportowych zmaganiach, tworząc niemal pełny fotoreportaż.