Dnia 9 marca 2016 r. odbyło się w naszej szkole, już po raz 14-sty, uroczyste wręczenie certyfikatów Goethe Zertifikat B1. Wzruszeni uczniowie klasy 2e LO, którzy swój egzamin zdali 12 lutego 2016 r. mogli wreszcie odebrać z rąk pani Dyrektor Anny Wilk upragnione świadectwo potwierdzające ich znajomość języka niemieckiego. Uroczystość uświetnił swoją obecnością pan Wojciech Rybakowski - Etatowy Członek Zarządu Starostwa Powiatowego w Wejherowie. Nad przebiegiem ceremonii i programem artystycznym czuwała klasa 1e LO, a gościnnie wystąpiły Ola Łasińska z klasy 3h LO, Malwina Sarzyńska z klasy 3p LO oraz Klaudia Kułakowska z klasy 3e LO.
Uczniom klasy 2e LO oraz nauczycielom ich uczących gratulujemy sukcesu. Powodzenia w przyszłym roku na egzaminie Goethe Zertifikat C1!