W środę, 9 marca 2016 r., ponownie Panie Sportsmenki z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie pokazały klasę. Jako jedyna szkoła z Wejherowa, zaznaczyła swoją obecność w Rumi, w hali ZSP nr 1 w Rumi.
Na podstawie losowania nasza drużyna trafiła do grupy drugiej z trzech istniejących. Grupa ta okazała się najbardziej liczną, bo stanowiącą cztery drużyny: ZSP nr 1 Rumia (gospodarz), ZSP nr 4 Wejherowo, ZSP Reda oraz SLO Rumia. Pierwszy mecz z SLO Rumia okazał się decydujący dla układu w tabeli. Od początku wyrównana walka i pierwsze nerwy. Ale wygrywa lepszy, więc wynik korzystny dla nas 2:0 (25:19, 25:21). Bez przerwy, na zmęczeniu, przyszło nam grać z gospodyniami. Ciężko opisać te starcie „goliatów”, bo była to wojna psychologiczna. Pełne trybuny wrogich kibiców i brak tchu, przy naprawdę długich wymianach. Mimo waleczności uległyśmy 0:2. Ostatni mecz z najsłabszym przeciwnikiem ZSP Reda był tylko kropką nad „i” w eliminacyjnych zmaganiach. Pewnie wygraliśmy 2:0 i zaznaczaliśmy żółto-niebieskie barwy w Rumi.
Wszystkie zawodniczki Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie w składzie: Agata Okroy (kapitan), Agnieszka Soczyk, Klaudia Szymańska, Karolina Hinz, Dominika Żak, Sandra Brzoskiewicz, Paulina Juszczak, Laura Lademann, Oktawia Lewicka, Agata Miszkiel, Kinga Styn, Milena Wrosz przyczyniły się do awansu.