W środowe popołudnie 9 marca 2016 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie odbył się towarzyski mecz uczniowie – nauczyciele w koszykówkę. W tym spotkaniu lepsi okazali się uczniowie, którzy wygrali 46:37. Na początku gry to nauczyciele zdobywali więcej punktów, jednak w drugiej części spotkania uczniowie częściej przechwytywali piłki, które zazwyczaj „lądowały” w koszu oraz mieli lepsze przygotowanie kondycyjne.
Na boisku było widać duże zaangażowanie każdej ze stron i nikt nie „nieodpuszczał” sobie ani przeciwnikowi. Na uwagę zwracał uczeń technikum Kamil Kazimierczak, który jako jedyny zdobywał punkty, wykonując rzut z wyskoku po obrocie tzw. „wsad”.
Gratulujemy uczniom dobrej formy i zwycięstwa oraz zapraszamy na kolejne spotkanie również drużyny żeńskie.

spotkanie_01 (91 kB)
Na zdjęciu od lewej stoją: Karolina Ehrlich 2b, Paweł Formela 1b, Mateusz Grunau 2b,
Kamil Kazimierczak, Kuba Rathenow - 2aT oraz nauczyciele Tomasz Nikrant, Barbara Malawska,
Łukasz Maj, Katarzyna Klassa oraz sędzia Sławomir Szmuda