Dnia 10 marca 2016 r. blisko 100 uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych wzięło udział w XII Rejonowym Finale Konkursu Biblijnego, organizowanego przez Akcję Katolicką z Rumi. Naszą Szkołę reprezentowali: Adrianna Blaszke, Marta Richter, Jakub Kreft - 4 FT; Barbara Kandziora - 1h LO; Mariusz Waldowski - 2h LO.
Pytania konkursowe dotyczyły Ewangelii według św. Łukasza, a także wstępu do tej księgi oraz przypisów. Wiele z nich było pytaniami zamkniętymi, pomimo tego tylko jedna osoba zdobyła maksymalną ilość 56 punktów zajmując oczywiście I miejsce. Nasi uczniowie także wywalczyli wysokie miejsca, a wśród nich IV miejsce Barbary Kandziora z klasy I liceum. Jednocześnie zdobywając 50 punktów nasza uczennica ma szanse na wejście do ścisłego finału na szczeblu metropolitalnym, który odbędzie się pod koniec kwietnia. Zatem trzymajmy kciuki za Basię, która ciągle może powalczyć o podium w naszym województwie.

konkurs_01 (65 kB) konkurs_02 (65 kB) konkurs_04 (65 kB)