W piątek, 11 marca 2016 r., odbyły się eliminacje do finału powiatowego w piłce siatkowej chłopców. Gospodarzem tych zawodów był Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rumi. Nasza drużyna w składzie: Rafał Grzenkowicz, Maciej Baborowski, Szymon Barzowski, Wojciech Cierocki, Dariusz Klahs, Kamil Martyka, Dawid Lasek, Damian Lilla i Bartosz Brejski w pierwszym meczu bez problemu wygrał z zespołem ZSP II LO Rumia 2-0 (25-11, 25-16).
Następnie, pomimo gorącego dopingu kibiców gospodarzy, nasi siatkarze nie dali żadnych szans rywalom i pewnie pokonali ZSP nr 2 z Rumii 2-0 (25-9, 25-12)
O bardzo dobrej dyspozycji naszego zespołu w tym dniu, może świadczyć fakt, że nasi przeciwnicy zdobyli w całym turnieju średnio na set tylko 12 punktów. Siatkarzom życzymy udanego występu w finale i awansu do dalszych rozgrywek.