12 marca 2016 r. reprezentanci naszej szkoły wzięli udział w biegu ulicznym „Sopocka wiosna na 5”. Chociaż aura dnia dzisiejszego nie miała nic wspólnego z wiosną, a na starcie trzęśliśmy się z zimna, wszyscy walczyliśmy o jak najlepsze rezultaty na mecie. Trasa wiodła 522 uczestników biegu uliczkami wzdłuż morza, w kierunku Ergo Areny. Linię mety, jako trzecia kobieta, przekroczyła Monika Rolbiecka, uzyskując jeden z najlepszych swoich rezultatów na dystansie 5 km – 18:21. Marcin Kołodziejski, który dzisiejszy start traktował treningowo, sprawdzał się w roli pacemaker’a i prowadził bieg Tomkowi Nikrantowi. Panowie minęli metę dokładnie wtedy, gdy stoper odmierzył 20 minut. Wszyscy trzymamy kciuki za naszą jutrzejszą reprezentację, która będzie sprawdzała swoją wiosenną formę na ostatnim biegu z cyklu City Trail. Powodzenia!

16_03_12_sopocka_wiosna_03 (103 kB) 16_03_12_sopocka_wiosna_03 (103 kB) 16_03_12_sopocka_wiosna_03 (103 kB) 16_03_12_sopocka_wiosna_03 (103 kB) 16_03_12_sopocka_wiosna_03 (103 kB)