W niedzielę 13 marca 2016 r. w Gdyni odbył się ostatni bieg przełajowy na 5 km z Cyklu City Trail. Trzynastu reprezentantów Samochodówki wzięło udział w dzisiejszych zmaganiach. Słoneczna pogoda sprzyjała poprawianiu swoich rekordów życiowych. Był to najbardziej udany start naszych uczniów. Na zakończenie cyklu w klasyfikacji drużynowej nasza młoda ekipa zajęła wysoką siódmą lokatę. W całym cyklu w kategorii dziewcząt do lat dziewiętnastu zwyciężyła Joanna Popiołek, a trzecie miejsce zajęła Katarzyna Grubba. W tej samej kategorii chłopców Marcin Kołodziejski ukończył zawody na drugiej pozycji.
Oficjalna uroczystość rozdania nagród i medali cyklu CITY TRAIL z Nationale-Nederlanden w Trójmieście odbędzie się 22 marca, o godz. 18:30 w Pomorskim Parku Naukowo-Technologicznym w Gdyni. Sklasyfikowane w cyklu są 292 osoby. Kolejna edycja cyklu rozpocznie się w październiku. Poniżej klasyfikacja całego cyklu oraz dzisiejszego biegu.
Wyniki dzisiejszego dnia:
absolwentka 29min49s 9
Ewa Selke
nauczyciel 24min06 4

Klasyfikacja po całym cyklu (trzeba było ukończyć cztery z sześciu biegów żeby być sklasyfikowanym w całym cyklu).
Wyniki końcowe cyklu:
Imię i Nazwisko