Pierwszy tydzień kolejnej edycji szkolenia dla anglistów w ADC College w Londynie dobiegł końca. W trakcie intensywnych pięciu dni treningu odświeżyłyśmy swoją wiedzę z zakresu metodyki języka angielskiego, otrzymałyśmy wskazówki do szerszego stosowania metody CLIL (uczenie innych przedmiotów za pomocą języka angielskiego), a także miałyśmy indywidualne konsultacje z prowadzącymi nasz kurs. Organizatorzy zadbali o to, żebyśmy mogły wejść w skórę naszych uczniów – poza wiedzą pedagogiczną uczymy się słownictwa w zaawansowanym kontekście kulturowym (np. lekcje o pubach i Camden Town). Miałyśmy okazję nawiązać bliższy kontakt z nauczycielami z Niemiec, Hiszpanii, Słowacji oraz Włoch, co - miejmy nadzieję - zaowocuje dalszą współpracą w najbliższej przyszłości. Londyn, na zwiedzanie którego poświęcamy każdą wolną chwilę, skradł nam serca. To miasto jest po prostu niezwykłe!