W środę 15 marca 2016 przeprowadzone zostały szkolne eliminacje V edycji Bałtyckiego Konkursu Języka Niemieckiego organizowanego przez Katedrę Neofilologii przy Wydziale Humanistycznym Politechniki Koszalińskiej.
Naszą szkołę reprezentują w tym roku: Natalia Baranowska, Marta Janik i Martyna Ryta z klasy 3e LO oraz Paweł Maliszewski z klasy 1e LO.
Rozwiązując test pisemny uczniowie mogli sprawdzić swoją znajomość zagadnień leksykalno- gramatycznych na poziomie wyższym średniozaawansowanym. 40 osób, które uzyskają najwyższą liczbę punktów z testu, zostanie zakwalifikowanych przez organizatorów do następnego etapu konkursu. II etap ma formę testu pisemnego i egzaminu ustnego i odbędzie się na Politechnice Koszalińskiej 21 kwietnia 2016 r.
Wszystkim uczestnikom szkolnych eliminacji życzymy powodzenia!!!

16_03_15_baltycki_03 (112 kB)