Dnia 18 marca 2016 r. w hali sportowej w ZSP nr 2 w Wejherowie rozpoczęły się Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego w Koszykówce Chłopców. Do mistrzostw zgłosiło się łącznie siedem szkół z naszego powiatu. Najlepsi koszykarze z naszej szkoły, w pierwszym swoim meczu, zmierzyli się z ZSP nr 1 z Rumi, dzielnie i z bezpieczną przewagą zwyciężając 37:25.
Zmotywowani wygranym meczem ruszyli do walki z trudniejszym niż poprzedni przeciwnik rywalem. Niestety, męcząca i trudna walka z ZSP nr 1 z Wejherowa przyniosła nam dużą przegraną (16:35). Dając z siebie wszystko, chłopcy byli bardzo źli i zawiedzeni przegraną z taką przewagą. Ale to jeszcze nic straconego! Przed nami jeszcze cztery spotkania, więc trzymamy kciuki za chłopaków i życzymy im powodzenia! Liczymy, że nas nie zawiodą…
Reprezentacja "Samochodówki" grała w składzie: Paweł Formela, Kamil Kaźmierczak, Damian Kowalski, Dariusz Kupc, Jakub Rathenow, Kacper Felkner, Alan Fudali, Mateusz Grunau, Tomasz Meyer i Jakub Socha.

Relację przygotowała: Karolina Soitz

16_03_18_koszykowka_chlopcy_03 (48 kB)