Uczniowie technikum: Cezary Bach, Łukasz Pyta i Maciej Grzenkowicz wraz z opiekunem udali się dnia 19 marca 2016 r. na XVII edycję Olimpiady Techniki Samochodowej, która odbyła się na Wydziale Samochodów i Maszyn Rolniczych Politechniki Warszawskiej. Organizatorem Olimpiady była redakcja "Auto Moto Serwis". O godzinie 11.00 rozpoczęła się prezentacja firm, sponsorów konkursu połączona z prezentacją najnowszych osiągnięć technicznych firm: BOSCH, Magneti Marelli, LUK, ZF, następnie wszyscy uczestnicy przeszli do sal, gdzie rozpoczęła się główna część konkursu, podczas którego uczniowie ze 175 szkół rozwiązywali test z wiedzy na temat różnych aspektów motoryzacji.
Po wysiłku umysłowym postanowili zrobić coś dla ciała i pojechali na zasłużony (mamy nadzieję - wyniki pokażą) posiłek. Przed wyjazdem powrotnym zwiedzili jeszcze Muzeum Techniki i Przemysłu NOT. Czekamy już tylko na wyniki.

Z ostatnie chwili: Z opublikowanych w poniedziałek wyników wynika, że na prawie 500 sklasyfikowanych osób Łukasz Pyta zajął 47 miejsce, Maciej Grzenkowicz 107, zaś Cezary Bach - 128. Gratulujemy!

ots_01 (63 kB) ots_04 (71 kB) ots_07 (78 kB) ots_05 (63 kB) ots_05 (63 kB)