22 marca br. w Pomorskim Parku Naukowo-Technologicznym w Gdyni odbyła się ceremonia zakończenia grand prix w biegach przełajowych pod nazwą City Trail. Tego dnia nagrodzeni zostali najszybsi zawodnicy, a wszyscy którzy biegali w co najmniej 4 biegach otrzymali zasłużone medale. Cykl biegów terenowych odbywał się w całej Polsce w dziesięciu lokalizacjach. Nasi uczniowie rywalizowali w Trójmiejskim Parku Krajobrazowym. Gala rozpoczęła prezentacja filmu na temat biegów przełajowych i samego cyklu City Trail. Następnie organizatorzy wręczali nagrody najlepszym uczestnikom począwszy od dzieci do lat 5-ciu.
Przypomnijmy, że najlepszą z dziewcząt w kategorii szkół ponadgimnazjalnych okazała się Joanna Popiołek. Asia dostała dodatkową nagrodę ufundowaną przez Stowarzyszenie Wejhera. Był to kolaż zdjęć reprezentujący naszą uczennicę podczas każdego biegu, w którym brała udział podczas grand prix. Na trzecim miejscu podium stanęła Kasia Grubba. W tej samej kategorii wiekowej wśród chłopców na drugim miejscu stanął Marcin Kołodziejski.

Gratulujemy!
ciy_trail_02 ciy_trail_03