We wtorek odbył się drugi dzień Mistrzostw Powiatu w Koszykówce Chłopców. Tym razem nasza męska reprezentacja zmagała się z drużynami ze szkoły w Redzie i popularnym "elektrykiem". Pierwszy mecz na początku był wyrównany. Ale kiedy już nasi chłopcy uzyskali dość dużą przewagę punktową, zaczęli grać spokojnie i punktować przeciwnika. Ostatecznie mecz zakończył się naszym zwycięstwem w stosunku 63:34. Tak wyraźne zwycięstwo wprowadziło wszystkich w dobry nastrój. Mecz z Zespołem Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie nie był już taki udany. Od początku nie było za dobrze. Walka była ciężka. Przez cały mecz nasi przeciwnicy mieli przewagę, a my nie mogliśmy trafić do kosza. Mecz zakończył się wynikiem 20:39 dla "elektryka". Ale dziękujemy za walkę do końca. Przed nami ostatni dzień turnieju, mamy nadzieję, że staniemy na pudle.
Skład naszej reprezentacji: Paweł Formela, Kamil Kaźmierczak, Damian Kowalski, Dariusz Kupc, Jakub Rathenow, Kacper Felkner, Alan Fudali, Mateusz Grunau, Tomasz Meyer i Jakub Socha.

Relację przygotowała: Magda Wika

16_03_18_koszykowka_chlopcy_03 (48 kB)