Wtorek 22 marca 2016 r. klasa 2b LO z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie postanowiła spędzić jeszcze w duchu zimowego szaleństwa. Zastanawiacie się na pewno jak to możliwe jeździć na nartach, a przede wszystkim, gdzie jak na zielonej trawie już rosną krokusy? Mianowicie to jest tylko możliwe w centrum „Skimondo” w Gdańsku. Jest to jedyny taki w Polsce kryty mini stok narciarski. Początkujący, jak i zaawansowani narciarze, mogą tam szlifować swoje umiejętności na specjalnie przygotowanych taśmach, które cały czas się przesuwając imitują jazdę. Jednocześnie mogą szusować cztery dorosłe osoby, a wszystko pod okiem instruktora, który na bieżąco poprawia błędy i uczy techniki jazdy na nartach jak i wprowadza młodego, bądź dorosłego człowieka w doskonałą zabawę.
Co prawda jazda na takich taśmach różni się od tej prawdziwej, ale ma wiele nieocenionych zalet takich jak: bezpieczeństwo, instruktor w cenie, ciepło bez zmiennych warunków pogodowych oraz otwarta strefa rekreacji dla tych co nie mają odwagi. Klasa 2 B lekko poobijana ale zadowolona pożegnała nietypowo zimę.