W czwartek 31 marca odbył się w naszej szkole II etap ogólnopolskiego konkursu „Pokaż nam język” z wykorzystaniem platformy internetowej. Do półfinału zostało zakwalifikowanych przez organizatora 16 osób z klas 1e LO, 2e LO i 3e LO w kategorii – język niemiecki.
Półfinał polegał na udzieleniu odpowiedzi na dwa pytania otwarte nawiązujące do zakresu tematycznego XVI edycji konkursu. Tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu było pytanie: „Bliżej czy dalej od siebie? - rola wirtualnego świata w komunikacji międzyludzkiej.”
Tegoroczny dwudniowy finał odbędzie się w kwietniu w Wyższej Szkole Bankowej w Toruniu. Z niecierpliwością oczekujemy ogłoszenia wyników!!!

pokaz_jezyki_02 (69 kB) pokaz_jezyki_02 (69 kB) pokaz_jezyki_02 (69 kB) pokaz_jezyki_01 (80 kB)