W dniu 1 kwietnia 2016 r. w I LO odbyła się XVIII edycja Powiatowego Festiwalu Poezji i Piosenki Angielskiej. W trzech kategoriach konkursowych (wiersz, piosenka, scenka) zmagało się ponad 50 młodych artystów z całego powiatu. Naszą szkołę, w kategorii piosenka, reprezentowali: Dominika Labuda (Ih LO), Izabela Baranowska (Ih LO), Aleksandra Łasińska (IIIh LO), Klaudia Król (IIIh LO), Beata Riegel (IIIe LO), Klaudia Kułakowska (IIIe LO) oraz akompaniatorzy Malwina Sarzyńska (IIIp LO) i Paweł Semrau (IIIa FT). O oprawę foto zadbała Karolina Hinz (IIIa FT). Po emocjonujących występach uczestników, żywiołowym mini-recitalu zespołu Scarred oraz burzliwych - jak co roku - obradach jury, nastąpiło ogłoszenie wyników. Uczniowie naszej szkoły zdobyli cztery z pięciu przyznanych wyróżnień! Wyróżnione zostały: Malwina Sarzyńska za akompaniament, Beata Riegel i Klaudia Kałakowska za duet "Lay me down", Klaudia Król za "Down to the river" oraz Aleksandra Łasińska za "My road". Gratulujemy!

festiwal_poezji_01 festiwal_poezji_02 festiwal_poezji_04 festiwal_poezji_05 festiwal_poezji_06