Dnia 1 kwietnia 2016 r. nasi uczniowie w składzie: Cezary Bach(klasa 4a T), Łukasz Pyta (klasa 4a T), Maciej Grzenkowicz (klasa 3 aT), Marcin Rost (klasa 3b ZSZ), Marcin Kołodziejski (klasa 3a ZSZ), Mateusz Siwa (klasa 3a ZSZ) wyjechali do Poznania na Targi Motoryzacyjne i wzięli udział w 22. Ogólnopolskim Turnieju Wiedzy Samochodowej.
O ile w zeszłym roku uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej zdecydowanie punktowali dla naszej szkoły, to tym razem rolę się odwróciły i uczniowie z klas technikalnych byli lepsi.
Zespołowo reprezentanci naszej szkoły zajęli X miejsce na ok. 60 szkół z całej Polski, a indywidualnie Łukasz Pyta zajął IX miejsce (zabrakło dwóch punktów na finał) na 172 uczestników klas technikalnych. Wszystkim serdecznie gratulujemy uzyskanych wyników! Reprezentantów samochodówki wsparły dwa autokary kibiców - nauczycieli i uczniów naszej szkoły.

otws_04 otws_04 otws_0001 (109 kB) otws_04 otws_04 otws_04 otws_04 otws_04