Finał powiatowej licealiady odbył się w dniu 4 kwietnia 2016 r. w ZSP nr 1 w Rumi przy ul. Starowiejskiej 4.  Reprezentantki ZSP nr 4 w Wejherowie im. Jakuba Wejhera stanęły na płycie boiska gotowe do zaciętej walki z ZSP nr1 w Rumi, a następnie z ZSP nr 1 w Wejherowie. Mecz z rumską drużyną zakończył się zwycięstwem 37:18 dla ZSP 4, które całe spotkanie prowadziły. Było to pierwsze zwycięstwo nad „Vikingiem” od dziesięciu lat.
W finałowym meczu po przerwie uczennice ZSP nr 4 w Wejherowie świetnie się zaprezentowały grając o złoty medal z ZSP 1 Wejherowo. Z pewnością były one bardzo dobrze do niego przygotowane. Jednak jak to bywa w sporcie, ktoś musiał wygrać i proszę sobie wyobrazić jednym fartownym punktem były to uczennice z ul. Bukowej 25:24.
Mimo to, drużyna z wejherowskiej samochodówki to silna i zgrana ekipa, która w przyszłym roku roku znów pokaże dobrą koszykówkę. Dzisiaj cała drużyna otrzymała srebrny medal i puchar dla szkoły. Najwięcej punktów zdobyła Agata Okroy kl. 3b LO - 21 punktów, Dominika Żak kl. 2b LO - 14 pkt., rozgrywająca Sandra Joskowska kl. 3p LO - 12 pkt. i Laura Lademann kl. 1b LO - 10 pkt., Martyna Mielewska kl. 3b LO - 2 pkt., Aleksandra Potrykus kl. 3b LO - 2 pkt. i Karolina Lesner kl. 1p LO - 2 punkty, rez. Aleksandra Wróblewska kl. 2p LO i Ewelina Semak kl.2e LO. Dziękujemy wszystkim uczestniczkom turnieju za podjęcie przeciwników „na parkiecie” i widowiskową grę w koszykówkę!

Oto tabela wyników końcowych
Drużyna