W sobotę 9 kwietnia odbył się VIII Bieg Piaśnicki. Na mecie zameldowało się 590 zawodników w tym trzynastu naszych reprezentantów. Start do biegu odbył się przy Bramie Piaśnickiej w Wejherowie, a meta zlokalizowana była przy sanktuarium w Piaśnicy. Trasa biegu była wymagająca, już na 2 km zawodnicy musieli zmierzyć się ze stromym 800 m podbiegiem. Dalej trasa szła ścieżką rowerową, na której biegacze również musieli się zmagać z licznymi podbiegami i zbiegami. Jako, że nasi reprezentanci często trenują w Piaśnickich lasach zajęli oni wysokie lokaty na mecie - Joanna Popiołek zwyciężyła w swojej kategorii wiekowej, a Katarzyna Grubba zajęła drugie miejsce. Marcin Kołodziejski stanął na drugim miejscu podium i został nagrodzony jako najlepszy zawodnik z gminy Wejherowo. Pani Monika Rolbiecka przybiegła na drugim miejscu wśród pań i zajęła pierwsze miejsce w klasyfikacji wejherowianek.
Cieszy nas fakt, że co roku coraz więcej nauczycieli staje na starcie, swoim przykładem przyciągają naszą młodzież do tej najprostszej formy ruchu jaką jest bieganie. W poniedziałek w naszej szkoły obchodzimy dzień zdrowia gdzie jak najwięcej osób ma przyjechać rowerem do szkoły. Mamy nadzieję, że tym środkiem lokomocji przyjedzie jak największa ilość nauczycieli.
Za tydzień widzimy się w Linii na Kaszubskich Biegach Przełajowych.

UCZNIOWIE
Nazwisko i imię