W piątek 15 kwietnia 2016 r. w Powiatowym Zespole Placówek Oświatowo Wychowawczych w Wejherowie, przy ul. 3 Maja 49, pod przewodnictwem wicedyrektor, pani Marioli Błaszczuk odbyło się uroczyste wręczenie nagród laureatom konkursu pt.”Powiat wejherowski okiem plastyka i fotografa”. Celem konkursu było propagowanie atrakcji turystycznych regionu, dostrzeganie piękna otoczenia oraz rozwijanie postaw twórczych wśród młodzieży.
Jesteśmy dumni z uczniów naszej szkoły, ponieważ otrzymaliśmy dwa wyróżnienia: jedno w kategorii plastycznej dla Natalii Freitag z klasy I FT oraz w kategorii fotograficznej dla Karoliny Hinz z klasy IIIa FT. Największą satysfakcją było zajęcie I miejsca przez Sandrę Borucką z klasy I FT za zdjęcia Młynu Cedrońskiego w kategorii fotografia. Uczennice otrzymały dyplomy i nagrody książkowe oraz zastrzyk optymizmu i chęci do wzięcia udziału w kolejnych konkursach.
Niesamowitą niespodzianką dla nas było wysłuchanie piosenki pt. „O niebo lepiej” z repertuaru Mieczysława Szcześniaka w wykonaniu Klaudii Kułakowskiej z klasy 3e LO, przy akompaniamencie pani Moniki Kitel. Uroczystość przebiegała w miłej regionalnej atmosferze wzbogaconej muzyką konkursami, zagadkami oraz poczęstunkiem.

konkurs_plastyczny_003 (127 kB) konkurs_plastyczny_003 (127 kB) konkurs_plastyczny_003 (127 kB) konkurs_plastyczny_003 (127 kB) konkurs_plastyczny_003 (127 kB) konkurs_plastyczny_003 (127 kB)