Dnia 15 kwietnia 2016 r., przy pięknej pogodzie w Człuchowie, odbyły się wojewódzkie indywidualne biegi przełajowe. Nasza trzy osobowa reprezentacja w składzie: Marta Topp (3b LO), Katarzyna Grubba (3b LO) oraz Ewelina Semak (2e LO) ścigały się w kategoriach zawodniczek z licencją i bez licencji na dystansie 1000 metrów.
Najlepsza okazała się Marta Topp, która zajęła 3 miejsce, wśród biegających zawodniczek z licencją. Jest to wspaniały sukces tej zawodniczki, która dobiegła na metę z czasem 3 minuty 6 sekund i 42 setne, tracąc niedużo do pierwszej biegaczki, bo około 25 metrów.
Ewelina oraz Kasia szczęśliwie wskoczyły z miejsc rezerwowych do finału wojewódzkiego i pobiegły także wspaniale, Ewelina zajęła 21 lokatę, a Kasia 26, wśród licznej grupy biegających bez licencji.
Oficjalne wyniki zostaną ogłoszone w poniedziałek 18 kwietnia, wtedy okaże się, jakie miejsce drużynowo wywalczyła nasza trójka.

Brawo dziewczyny!!!

16_04_15_przelaje_wojewodztwo_03 (90 kB) 16_04_15_przelaje_wojewodztwo_03 (90 kB)