W dniu 14 kwietnia 2016 r. w ZSP nr 3 w Wejherowie odbył się Półfinał Wojewódzki w Piłce Siatkowej Chłopców. Wzięły w nim udział cztery zespoły, które zwyciężyły w swoich powiatach,a więc ZSP 4 Wejherowo, I LO Lębork, ZSZiO Kartuzy, PCKZiU Puck. W pierwszym meczu spotkały się zespoły z Pucka i Lęborka, lepszą drużyną okazała się ekipa z Pucka, wygrywając 2-1.
W drugim tego dnia meczu spotkali się nasi chłopcy z ekipą z Kartuz, po bardzo emocjonującym spotkaniu musieliśmy uznać wyższość drużyny kartuskiej przegrywając po tie-break 2-1. W naszym drugim meczu zmierzyliśmy się z Lęborkiem, gdzie mimo wyrównanej walki ulegliśmy 2-0.
W ostatnim tego dnia meczu przyszło nam się zmierzyć z Puckiem. Walka była od pierwszej zagrywki, punkt za punkt - niestety i tym razem szczęścia nie było po naszej stronie i ulegliśmy, jak się później okazało, ze zwycięzcą tych półfinałów 2-0.
Naszą szkołę reprezentowali: Maciej Baborowski, Szymon Barzowski,Bartosz Brejski, Wojciech Cierocki, Tomasz Doering, Rafał Grzenkowicz, Dariusz Klahs, Dawid Lasek, Kamil Martyka.

Klasyfikacja końcowa
1. PCKZiU Puck