16 kwietnia w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie odbył się II i III etap Powiatowej Olimpiady Języka Angielskiego WEJHERIADA 2016. Już po raz siódmy mieliśmy ogromną przyjemność gościć uczniów i nauczycieli szkół ponadgimnazjalnych powiatu wejherowskiego w konkursie języka angielskiego sprawdzającym wiedzę uczniów na tuż przed egzaminem maturalnym. W olimpiadzie wzięło udział sześc szkól powiatu wejherowskiego.
W I etapie konkursu uczestniczyło 22 uczniów sprawdzając wiadomości i umiejętności zawarte w standardach wymagań egzaminacyjnych z języka angielskiego na poziomie rozszerzonym. Magdalena Ćwikła oraz Ewelina Bojka, uczennice naszej szkoły, zakwalifikowały się do III etapu konkursu wraz z 10 uczniami pozostałych szkół. Ponadto, tylko 2 punkty dzieliły Szymona Wandtke od udziału w etapie ustnym. Wszyscy uczniowie reprezentowali bardzo wysoki poziom językowy, wygrali jednak ci najlepsi. Komisja wyłoniła sześciu laureatów.

I miejsce
Dagmara Szczypior
II miejsce
Magdalena Ćwikła
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie
III miejsce
Agnieszka Andrzejewska
IV miejsce
Agata Pałasz
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Rumi
V miejsce
Paulina Cierpisz
V miejsce
Tomasz Piernicki
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie

Gratulujemy imponujących wyników i życzymy powodzenia na zbliżającym się wielkim krokami prawdziwym egzaminie dojrzałości.