Dzisiejsze niedzielne popołudnie być może nie specjalnie zachęcało do aktywności na dworze ale my nie poddaliśmy się ponurej aurze i ponownie sprawdzaliśmy formę, tym razem na XI Wojewódzkim Kaszubskim Biegu Przełajowym w Lini. Najpierw na linii startu stanęła reprezentacja juniorów. Na dystansie 3200 m równych nie miała sobie Marta Topp, która pewnie zwyciężyła. O podium otarła się też Joanna Popiołek, a jej reprezentacyjna koleżanka Kasia Grubba uplasowała się na piątym miejscu.
Wśród juniorów srebro wywalczył Michał Mielewczyk. Gdy nasi uczniowie odbierali zasłużone medale i nagrody, na dziesięciokilometrowej niezwykle wymagającej trasie walczyła Monika Rolbiecka, zajmując wysoką trzecią lokatę i ustępując jedynie dwóm czołowym biegaczkom w kraju. Wszystkich fanów biegania zapraszamy 1 maja do Żarnowca na kolejny bieg z cyklu Kaszuby Biegają.

XI Wojewódzki Kaszubski Bieg Przełajowy w Lini XI Wojewódzki Kaszubski Bieg Przełajowy w Lini XI Wojewódzki Kaszubski Bieg Przełajowy w Lini