Rok szkolny dla tegorocznych maturzystów wielkimi krokami zbliża się ku końcowi. Dla klasy 3e LO to właśnie w piątek 22.04.2016 r. emocje sięgnęły zenitu, ponieważ przystępowały one do niewątpliwie najtrudniejszego dla nich egzaminu językowego, jakim jest Goethe Zertifikat C1. Odwagi do zmierzenia się z testem wystarczyło aż osiemnastu uczennicom. Egzamin sprawdzał wiedzę z języka niemieckiego na poziomie zaawansowanym i składał się z 4 części: rozumienie tekstu słuchanego, rozumienie tekstu czytanego, wypowiedź pisemna oraz wypowiedź ustna.
W oczekiwaniu na wyniki egzaminu uczennice pilnie przygotowują się do kolejnych ważnych w ich życiu egzaminów- egzaminów maturalnych. Wszystkim bardzo serdecznie gratulujemy i czekamy na wysokie wyniki z matury na poziomie rozszerzonym!

goethe_01 (128 kB) goethe_01 (128 kB) goethe_01 (128 kB) goethe_01 (128 kB) goethe_01 (128 kB) goethe_01 (128 kB)