W sobotę, 23 kwietnia 2016 r. odbył się finał Wojewódzko-Metropolitalnego Konkursu Biblijnego im. Sługi Bożego kard. Augusta Hlonda. Naszą szkołę, jako jedyna reprezentowała Barbara Kandziora z klasy 1h LO.
Na poziomie wojewódzkim, aby pokonać rywali należało wykazać się znajomością tekstu Ewangelii wg św. Łukasza, a także wstępu do tej księgi jak i jej przypisów. Aby dojść do ścisłego finału należało przejść poszczególne poziomy rywalizacji.
Basia z każdym, kolejnym etapem konkursu rozwijała skrzydła, zajmując wpierw na etapie szkolnym skromne, czwarte miejsce. Rozgrywki rejonowe zdecydowanie przyniosły jej najwyższy wynik wśród startujących w konkursie uczniów naszej szkoły, by ostatecznie, w finale powalczyć z najlepszymi uczniami szkół ponadgimnazjalnych z całego województwa.
Chociaż nie udało się zająć podium, możemy być dumni z naszej uczennicy, która obiecała powalczyć w przyszłym roku o miejsce wśród najlepszej trójki.

16_04_23_konkurs_biblijny_03 (77 kB) 16_04_23_konkurs_biblijny_04 (148 kB) 16_04_23_konkurs_biblijny_05 (65 kB)