Na boisku wejherowskiej „samochodówki” po raz 3 rozegrano mecz piłki nożnej pomiędzy drużyną złożoną z absolwentów klasy IV B technikum i III b LO a nauczycielami. Spotkanie od kilku dni wzbudzało olbrzymie emocje wśród zawodników jak i kibiców. Trybuny boiska sportowego przy ul. Sobieskiego 344 wypełnione były po brzegi. Dzięki ogromnemu zaangażowaniu Marcina Nowickiego udało się sprzedać płyty z autografami znanych raperów, bluzy i koszulki, co przełożyło się na kwotę dwóch tysięcy złotych.
Przez pierwsze dziesięć minut sytuacja na boisku wydawała się nieciekawa. Mecz przebiegał w spokojnej atmosferze. Żadnej podbramkowej akcji. W końcu piłkę przejęła drużyna uczniów. Dośrodkowali, przybliżali się coraz bardziej do pola karnego przeciwników….. Marcin Nowicki wybił piłkę, która nabrała niespodziewanej rotacji i wpadła do bramki obok zaskoczonego Macieja Skoka. Jednak już po kilku minutach do remisu doprowadza Adam Duda. Uczniowie i absolwenci starali się utrzymać piłkę, ale w 17 minucie ponownie Adam Duda w rzucie karnym pokonał Tomasza Czepka.
W pierwszej połowie niestrudzeni nauczyciele przetoczyli się jak walec po zielonej murawie boiska, miażdżąc przeciwników w stosunku 2 do 1. Druga połowa meczu zastała młodzież zmobilizowanych i zdeterminowanych. Już po pierwszych kilku minutach widać było, że zespół nie ma najmniejszego zamiaru poddać się bez walki - do remisu doprowadził Dawid Kowalski. Taki wynik utrzymywał się przez długi czas. Przepiękne i odważne akcje oraz zgrane kopnięcia Tomasza Czepka i Nataniela Prałata spowodowały, że mecz zakończył się 4:2 dla uczniów i absolwentów.
Niewątpliwie na uznanie zasługuje golkiper nauczycieli, Maciej Skok, który niczym Manuel Neuer wykonywał efektowne „parady”. Duże emocje wzbudziły rzuty karne uczniów, którzy wśród nauczycieli wybierali bramkarza. Największą popularnością cieszył się: Andrzej Nazaruk, Krystian Rychert, Lechosław Czoska oraz niezastąpiony Maciej Skok. Z rzutami karnymi zmierzyły się także belferki min.: pani wicedyrektor Celina Tańska (w ciekawych butach na obcasie), Joanna Piotrowicz i Patrycja Orłowska. Żywiołowo mecz komentował Eryk Robakowski. Podziękowania należą się również Stefanowi Machalińskiemu i Pawłowi Kurpytowi za obiektywizm przy sędziowaniu.
Jednak największe słowa uznania kierujemy do absolwentów IV bT: Marcina Nowickiego, Dawida Kowalskiego, Mariusza Pionka, Tomasza Czepka i Dawida Łagi, którzy niezmiennie od 3 lat pomagają organizować mecze charytatywne.
Dziękujemy także drużynie nauczycieli (Cezary Lewandowski, Maciej Skok, Adam Duda, Maciej Syska, Sebastian Cieślikowski, Krystian Rychert, Tomasz Nikrant, Marek Hebel) oraz uczniom IIIb LO (Nataniel Prałat, Jakub Strelau, Patryk Miotk, Jacek Bober). Mecz dostarczył wielu radości nauczycielom i uczniom, ale przede wszystkim był pretekstem, aby pomóc ciężko chorej Nikoli. Dzięki wielkim serduchom obu drużyn i całej społeczności szkolnej udało się zebrać prawie pięć tysięcy złotych.

mecz_001 (138 kB) mecz_003 (74 kB) mecz_005 (92 kB) mecz_011 (94 kB) mecz_012 (140 kB) mecz_007 (93 kB)