Dnia 28.04.2016 r. wejherowski klub Olimp był miejscem, w którym przystąpiliśmy do kolejnej rywalizacji na szczeblu powiatowym. Tym razem chcieliśmy pokazać dobrą formę na Mistrzostwach w Bowlingu. Do udziału w zawodach zgłosiło się pięć szkół z ośmioosobowymi zespołami. Każdy z reprezentantów rozegrał dwie rundy (40 rzutów), walcząc o miejsce w klasyfikacji indywidualnej oraz drużynowej.
W najlepszej formie z „naszych” był tego dnia Wiktor Wolszon (2b LO). Pokonał 17 rywali i odebrał medal w kolorze brązowym. Emocji dostarczyła nam Karolina Ehrlich (2b LO). Po drugiej rundzie miała taki sam wynik jak reprezentantka Niepublicznej Szkoły Rzemiosła. Konieczna była dogrywka. Sześć dodatkowych rzutów przyznanych dziewczętom miało zadecydować o trzecim miejscu. Niestety, Karolina musiała uznać wyższość rywalki. Zawody ukończyła tuż za podium.
Podczas dekoracji za osiągnięcia zespołowe występowaliśmy trzykrotnie. Srebrne medale wywalczyła drużyna dziewcząt. Krążki w tym samym kolorze zawisły też na szyjach naszych chłopców. I w końcu odebraliśmy puchar, również za zajęcie II miejsca w klasyfikacji szkół.

Szczegółowe wyniki przedstawiają się następująco:
Dziewczęta
Wynik Chłopcy Wynik
Karolina Ehrlich (2b LO)
Wiktor Wolszon (2b LO)
Luiza Kass (2b LO)
Jakub Baranowski (2b LO)
Beata Chojnacka (1b LO)
Nataniel Prałat (3b LO)
Dominka Żak (2b LO)
Krzysztof Kankowski (2m LO)
Rez. Kinga Styn (1b LO)
Rez. Szymon Wandtke (2e LO)

Szkoła
Dziewczęta Chłopcy Suma Miejsce
ZSP 3 Wejherowo
905 993 1898 I
ZSP 4 Wejherowo
786 947 1733 II
ZSO 2 Wejherowo
697 862 1559 III
NSR Wejherowo
686 769 1455 IV
ZSP Reda
662 777 1439 V

Całej reprezentacji „Samochodówki” gratulujemy nie tylko wyniku sportowego, ale i atmosfery, jaka panowała w drużynie. Wzajemne wsparcie, gorący doping i brawa, które rozlegały się po każdym udanym rzucie było tym, co niewątpliwie wyróżniało nas spośród wszystkich zespołów.