"W drogę, żegnajcie chłopcy, W drogę, już na Was czas..."

Parafrazując słowa znanej piosenki "Czerwonych gitar", pożegnaliśmy dzisiaj naszych abiturientów. Szybko minęło te kilka lat wspólnych wzruszeń, małych upadków i wielkich sukcesów, dlatego ze łzą w oku, wszyscy uczestniczyliśmy w uroczystości przygotowanej przez uczniów klas młodszych.

Uroczystość rozpoczęło wystąpienie Dyrektor Anny Wilk, która przestrzegła maturzystów przed brawurą życia dorosłego i życzyła Im "szerokiej drogi". Następnie zostały wręczone certyfikaty znajomości języka niemieckiego na poziomie C1 uczennicom klasy III euro, które w liczbie 18 podeszły z sukcesem do egzaminu odbywającego się tydzień wcześniej.

zakonczenie_roku_37 (137 kB)

Kolejnym punktem uroczystości było wręczenie nagród najlepszym uczniom. Prezes Stowarzyszenia Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Samochodowych i Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie Ewa Sowińska wraz z panią dyrektor szkoły nagrodziła i wyróżniła najlepszych uczniów. W tym roku szkolnym nagrody ufundowane przez Stowarzyszenie Wejhera otrzymali:

Za uzyskanie najlepszych średnich ocen w ciągu trzech i czterech lat nauki nagrody otrzymali:
1. Krystian Rożniakowski
absolwent klasy IVa T zestaw narzędzi
2. Kinga Wejer
absolwentka klasy IIIp LO tablet Samsung

zakonczenie_roku_001 (131 kB)

Za godne reprezentowanie szkoły w zawodach i konkursach na szczeblu wojewódzkim i ogólnopolskim
w roku szkolnym 2015/2016 nagrody otrzymali:
1. Cyprian Zdankiewicz
absolwent klasy IIIb LO statuetkę i książkę
2. Jakub Socha
absolwent klasy IIIb LO statuetkę i książkę
3. Marta Topp
4. Agnieszka Mostowska
5. Monika Walenta
6. Katarzyna Grubba
7. Agata Okroy
8. Marta Janik
absolwentka klasy IIIe LO statuetkę i książkę
9. Martyna Selonke
absolwentka klasy IIIh LO statuetkę i książkę
10. Arleta Gruba
absolwentka klasy IIIh LO statuetkę i książkę
11. Paulina Boike
absolwentka klasy IV FT statuetkę i książkę
12. Łukasz Pyta
absolwentka klasy IVa T statuetkę i książkę

Za wkład i zaangażowanie w dokumentowanie fotograficzne wydarzeń i imprez związanych
z działalnością szkoły nagrody otrzymały:
1. Agnieszka Soczyk
absolwentka klasy IV FT książka
2. Alicja Szulecka
absolwentka klasy IV FT książka

zakonczenie_roku_12 (136 kB)

"Katedra wychowania fizycznego" nie zapomniała o wszystkich sportowcach, reprezentujących naszą szkołę w zawodach powiatowych i wojewódzkich, którym Dyrektor Cezary Lewandowski wręczył dyplomy. Po raz szósty wręczone też zostały puchary dla najwszechstronniejszych sportowców wśród absolwentów. W tym roku szkolnym zostali nimi: Agata Okroy i Jakub Socha.

zakonczenie_roku_20 (65 kB) zakonczenie_roku_20 (65 kB) zakonczenie_roku_37 (137 kB)

Kolejnym, którym podziękowano, byli zaangażowani w życie szkoły aktywiści Rady Młodzieży, którym nagrody wręczyły opiekunowie Rady Młodzieży. To dzięki nim w szkole odbyło się wiele imprez i akcji. Nie zapomniano też o Malwinie Sarzyńskiej, której głos i gra na pianinie każdą szkolna uroczystość czyniła wyjątkową i piękną.

Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych - 2016 Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych - 2016 Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych - 2016 Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych - 2016 Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych - 2016.

Tuż przed rozdaniem świadectw miała miejsce część artystyczna dzisiejszego święta. Uczniowie młodszych klas opowiedzieli historię dzieciństwa i dojrzewania naszych maturzystów, którym nieobce są porażki i zwycięstwa.

Klasa 1
Klasa 3 - wersja pesymistyczna
Klasa 3 - wersja optymistyczna

Uroczystość zakończyło wręczenie świadectw abiturientom. Pani dyrektor wraz z wychowawcami gratulowała i życzyła Im powodzenia na maturze.

Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych - 2016. Klasa IVa - technik pojazdów samochodowych Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych - 2016. Klasa IVb - technik mechanik Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych - 2016. Klasa IV - fototechnik Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych - 2016.Klasa IIIb LO Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych - 2016.Klasa IIIe LO Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych - 2016. Klasa IIIh LO Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych - 2016. Klasa IIIm LO Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych - 2016

I my się do życzeń dołączamy... Powodzenia.